40k.png

Wat is een 40k Crusade campaign? 

Een Warhammer 40k Crusade campaign is een boeiende manier om 40k te spelen. In plaats van telkens 1 enkele wedstrijd te spelen zonder verdere gevolgen, heeft de uitkomst van elke wedstrijd invloed op je leger. Sommige eenheden worden sterker door ervaring op te doen, anderen zijn dan weer gewond en doen het even wat minder goed.  

Je kiest zelf welke doelen je leger nastreeft tijdens en na de verschillende wedstrijden en het maakt niet uit hoeveel wedstrijden je tegenstander er al heeft op zitten, het blijft steeds gebalanceerd en eerlijk. 

Doorheen verschillende wedstrijden maak je zo een eigen verhaal voor jouw leger. Een verhaal dat jij en je vrienden nog lang zullen onthouden.

Praktisch

Crusade Card

Crusade Sheet

De Crusade Campaign begint officieel in Mei 2022. Vanaf dan ben je vrij om naar the Dicepool te komen om wedstrijdjes te spelen met je vrienden. Ben je op zoek naar een tegenstander? Wordt lid van de Discord groep en vraag of iemand tijd en zin heeft in een battle. 

 

Om iedereen te tijd te geven om in de campaign te groeien beginnen we in Mei met relatief kleine legers van 500 punten* per battle.

In Juni wordt de limiet opgetrokken naar 1000 punten, in Juli naar 1500 en in Augustus naar 2000 punten. Uiteraard kan je later altijd nog met je tegenstander beslissen om toch kleinere battles te voeren.  

Je kan de crusade sheets en cards op deze pagina downloaden en gebruiken voor het opstellen van jouw leger. 

De regels van Crusade campaigns zijn te vinden in de Warhammer 40K core rulebook die je uiteraard steeds kan kopen/bestellen bij the Dicepool. 

 

De basisregels van Warhammer 40k zijn gratis terug te vinden:

 

 

discord.png

*om balance redenen wordt er voor gekozen om punten te gebruiken in plaats van Power Levels. Bij het omrekenen dient gewoon rekening te worden gehouden met het feit dat 1 Power Level = 20 punten.
Een leger van 25 Power Level is dus een leger van 500 punten, ook beter gekend als een Combat Patrol.